Начало Водещи Асен Василев: Това е координирана атака на ДПС и Тошко Йорданов

Асен Василев: Това е координирана атака на ДПС и Тошко Йорданов

1101
„Интересно как след като три пъти идваха да ме канят за министър за предишното правителство на ИТН, сега решиха че съм силно проблемен. Тук се вижда една много дълга ръка – тази на Тошко Йорданов и на ДПС.“.Това заяви финансовият министър Асен Василев, след като по-рано бе обвинен от зам.-председателя на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов от парламентарната трибуна в кражба на интелектуална собственост и финансови манипулации.

„Всички дела съм си ги спечелил. Това е от 2013 година“, подчерта още Василев пред журналисти в кулоарите на парламента.

Поводът за изказването му са обвиненията, които Тошко Йорданов от ИТН отправи по-рано днес. Те касаеха съдебни дела срещу Василев във Великобритания.

„Човек, откраднал интелектуална собственост, което е доказано от лондонски съд, не трябва да бъде български министър“, заяви по-рано Тошко Йорданов.

Целта му бе да критикува лидера на ДБ Христо Иванов и Мая Манолова, които обявиха, че одобряват зададената линия на част от министрите от служебното правителство, сред които и Асен Василев.

Пред народните представители, Тошко Йорданов съобщи как през 2008 настоящият финансов министър е бил изпълнителен директор на фирма за продажба на самолетни билети. В нея имало четирима съдружници, които получили 1,5 млн. долара от инвеститор. През годините той бил принуден да налива милиони във фирмата, тъй като тя е била лошо управлявана и имала плачевни финансови резултати.

През цялото време зам.-председателят на ИТН бе бурно аплодиран от депутатите от ГЕРБ-СДС в пленарната зала.