Шварценегер, Терминатор

Арнолд Шварценегер призна, че филмът „Терминатор“ е променил кариерата му, съобщава „Контакт мюзик“. 72-годишният бодибилдър, превърнал се в актьор, който игра в пет от шестте филма от поредицата, вярва, че оригиналната лента от 1984 година е дала тласък на кариерата му в екшън филмите.

Ролята на мускулестия войн в „Конан варварина“ през 1982 година му е спечелила световна слава, но американският актьор с австрийски корени имал по-големи планове.

Пред медиите Шварценегер сподели: „За мен „Терминатор“ беше нещо повече от филм. Той изгради кариерата ми. След „Конан варварина“ се запитах дали мога да правя нещо, което не зависи от физиката ми и начина, по който изглеждам.“

Звездата споделя още, че първоначално се заел с актьорството, защото имал амбицията да бъде богат и известен. И успехът на „Терминатор“ му помогнал да постигне целта си. През 2003 година обаче доходите на Арнолд рязко намаляват, тъй като той става губернатор на Калифорния. Влизането му в политиката е причината и актьорът да не участва в четвъртия филм от поредицата „Терминатор: Спасение“.

„Когато бях избран за губернатор пожертвах голяма част от доходите си, защото не снимах филми в продължение на седем години. Изкарвах по 20 милиона долара на филм, снимах по два филма на година. Но това нямаше значение. По-важно беше да бъда губернатор.“