Начало Любопитно В Армения опростиха глоби на шофьорите за 28 млн. долара

В Армения опростиха глоби на шофьорите за 28 млн. долара

901
Парламентът на Армения прие законопроект за амнистия на неплатените глоби, наложени на шофьорите за нарушение правилата за движение

Парламентът на Армения прие законопроект за амнистия на неплатените глоби, наложени на шофьорите за нарушение правилата за движение по пътищата в периода от 1 януари 2012 г. до 31 декември 2017 г. Амнистията ще обхване 150 000 административни протокола, изготвени за нарушения, установени с технически средства, и 700 000 протокола, съставени от Пътна пълиция.

Още на 23 май арменската полиция внесе изменения в политиката за привеждане на водачите към административна отговорност за нарушаване правилата за движение. В някои случаи шофьорите ще бъдат освобождавани от плащането на глоби за нарушения, които не са довели до тежки последствия, не са станали пречка за трафика или не са създали аварийни ситуации.

В резултат на амнистията ще бъдат опростени глоби в размер на 13,7 млрд. арменски драма, което прави около 28 500 000 долара. „Арменската полиция се надява, че промяната в политиката ще увеличи отговорността на шофьорите, а полицейските служители няма да бъдат принудени отново да засилват контрола върху безопасността по пътищата“, отбелязаха от пресслужбата на местното МВР.