Начало Водещи Арестуваха чиновници от албанска община. Издавали фалшиви документи за BG паспорти

Арестуваха чиновници от албанска община. Издавали фалшиви документи за BG паспорти

94
Албания
Снимката е илюстративна

Трима служители в община Булкиза, Централна Албания, бяха арестувани от полицията в окръг Дибра (Дебър) по обвинение в издаване на фалшиви удостоверения, съобщиха медии от балканската държава.

Задържани са администраторът на административна единица Острен Люан Мьещри, специалистът по социални услуги в Острен Арлин Лимани и секретарят на общинския съвет в община Булкиза, предаде „Шчиптаря“.

Според информация от полицията тримата са действали в сътрудничество един с друг и са злоупотребили със служебно положение, като са предоставяли фалшиви удостоверения за гражданско състояние на хора, че са пребивавали в административна единица Острен с цел регистрация в дружество „Голо бърдо“ и получаване на български паспорти.

За случая с фалшивите удостоверения първоначално съобщи телевизията „Топ ченъл“ в свое разследване. Журналисти от медията са си купили удостоверение срещу 100 евро, отбеляза „Топ ченъл“.

Към момента няма официална реакция от кмета на община Булкиза Фестиме Мьещри по случая с тримата арестувани служители на общината, сред които е и нейният брат Люан Мьещри, написа „Шчиптаря“, цитирана от БТА.

Още за България в международния новинарски поток – четете тук

предишна статияПетима български моряци са арестувани в Ирландия заради кокаин
следваща статияДоживотни присъди за убийците на български студент в Лондон