Начало Водещи Арестуваха портиер в училище, скандирал: „Да живее Македония!“

Арестуваха портиер в училище, скандирал: „Да живее Македония!“

69
Арестуваха портиер в училище, скандирал: „Да живее Македония!“
Кадър: БНТ

Портиер в училище във Враца е бил задържан от полицията след сигнал за това, че карал ученици да викат „Да живее Македония!“ и пускал видеата на живо в TikTok.

Той е снимал ученици без разрешение от родителите им и след подадени в полицията сигнали, органите на реда са го задържали.

„Това, което мен ме шокира е, че са заснети ученици без разрешението на техните родители и има опит за въвличане на малолетни в скандиране на някакви идеологически лозунги. До сега никога не е заявявал политически пристрастия, нито е изповядвал някаква идеология и това също много ме изненада и този инцидент е доста неприемлив за служител в една образователна институция“, каза пред БНТ Снежанка Каменова – дир. на СУ „Никола Войводов“, Враца.

От кадрите става ясно, че едно от децата вика „Да живее България!“, на което служителят, макар и на шега, го заплашва да го набие.

„В училище е абсолютно забранено да се говори за политика или каквито и да било идеологически доктрини. Този служител си е позволил това и този инцидент доста ни шокира и притесни част от родителите“, обясни директорката на училището пред bTV.

По думите ѝ през октомври той е бил наказан за това, че е пуснал силно музика в портиерната и от тогава не е имало забележки към работата му.

След последният инцидент мъжът вероятно ще бъде освободен от работа.

Още новини от деня – четете тук