Начало Свят Автомобилният ключ става цифров от догодина

Автомобилният ключ става цифров от догодина

1397
Международният консорциум Car Connectivity (CCC), в който членуват водещите автомобилни производители и компании за цифрова технология, ре

Международният консорциум Car Connectivity (CCC), в който членуват водещите автомобилни производители и компании за цифрова технология, реши да направи голяма крачка към една от основните технологии на бъдещето – цифровите ключове, пише Automedia. Разработчиците от CCC успяха да създадат стандарт, който да формира основата на цифровия ключ за автомобила.

Западните медии съобщават, че благодарение на тази система ще бъде възможно да се идентифицира собственикът на автомобила и колата да бъде стартирана с помощта на смартфон. От консорциума отбелязват, че тази технология ще бъде въведена във всички автомобилни марки и смартфони още в началото на следващата година.

В консорциума влизат такива автомобилни производители като Audi, BMW, General Motors, Hyundai и Volkswagen. Също така в асоциацията членуват големите производители на смартфони Apple и Samsung. Основни участници в консорциума са също така Alps Electric, Continental Automotive, Denso, Gemalto, NXP и Qualcomm.

предишна статияТова са най-добрите футболни филми
следваща статияСам Мендес се завръща към режисурата с „1917“, посветен на Първата световна война