Австралийска веганка съди съседите заради барбекюто им

Жена в Западна Австралия се опита да попречи на съседите си да използват барбекюто си, като заведе съдебно дело срещу тях, предаде Би Би Си.

Жителката на град Пърт Кила Карден заяви, че дейностите на съседите й – миризмите от барбекюто и цигарения дим, както и шумните им деца, нарушават жилищните закони.

Тя потърси законови основания, за да предотврати създаването на предполагаемите неудобства.

Трибуналът и най-високата съдебна инстанция в страната отхвърлиха исканията й като неоснователни и неподкрепени от доказателства.

Списъкът й с искания включваше и изискване към съседите да намалят осветлението във вътрешния двор, да заглушат домашните си любимци и да заменят растенията в общата градина.

Тя твърди, че миризмите на цигари и барбекю са създали „неправомерно неудобство“ в дома й в предградието на Перт – Гирауин.

„Те са сложили [барбекюто] там, така че мириша на риба – всичко, което мога да помириша, е риба“

, каза г-жа Карден, която е веган.

„Не мога да се наслаждавам на задния си двор, не мога да изляза там“

, каза тя.

Държавният административен трибунал на Западна Австралия отхвърли исканията й на съдебно заседание през февруари – включително искането децата на съседите й да бъдат тихи, когато играят навън.

„Трибуналът не приема, че [родителите], като позволяват на децата си да играят в задния двор … да използват вътрешния двор за малки скутери или играчки, създават разумно неудобство“, каза трибуналът.

„Това, което правят, е да живеят в задния си двор и дома си като семейство.“

Г-жа Карден оспори решението на трибунала пред Върховния съд на Западна Австралия през март. Миналия месец и тази съдебна инстанция отхвърли иска й като неоснователен.

Г-жа Карден заяви пред австралийските медии, че смята да предприеме по-нататъшни правни действия срещу съседите си.

предишна статияЕдни могат да увеличат финансовото си състояние, други може да обидят любимия човек
следваща статияЗатвор грози всеки, закупил билет без да лети