Начало Свят „Абсолютно нареден мач“: Недоволство в българския лагер след боксовата загуба на Светлана...

„Абсолютно нареден мач“: Недоволство в българския лагер след боксовата загуба на Светлана Каменова

49
Светлана Каменова
Снимка: БТА

Светлана Каменова не успя да спечели медал в женския бокс на Олимпийските игри в Париж, след като загуби срещу Лин Ю Тин с пълно единодушно съдийско решение.

Треньорът на националния отбор за жени, Борислав Георгиев, нарече загубата на българката скандална и изрази своето негодувание към решението на съдиите.

След срещата, треньорът се изправи пред журналисти с табелка, на която беше написано „Аз съм ХХ, Спасете женския спорт“.

Той припомни, че подобна ситуация се случи и в последната среща между двамата на Световното първенство в Ню Делхи миналата година, където тайванката спечели със съдийско решение.

Въпреки това, Лин беше дисквалифицирана след тест за пол и медалът беше присъден на Каменова. Все пак, тайванката бе допусната до участието си в Олимпиадата.

Георгиев беше категоричен, че никога не са обсъждали бойкот на мача и целта им е била да се съсредоточат върху победата. Въпреки своето разочарование, той счита, че първите два рунда бяха за българката.

Националният треньор заяви, че подобни ситуации вече са се случвали и изрази яд на съдийската инстанция за позволените нарушения по време на мача.

В крайна сметка, Георгиев подчерта, че целта на отбора е да играе честно и да се концентрира върху победата срещу съперника, въпреки всички пречки по пътя им.